Gesundheit

Privind intoxicarea cu substanța de contrast Dotarem în urma unui consult medical în Grecia

Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul susține că medicamentul Dotarem (o substanță de contrast pe bază de gadoliniu folosită în imagistică), care este comercializat în Uniunea Europeană și utilizat în procedurile de examinare medicală cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică (IRM), i-a provocat o intoxicație gravă. El susține îndeosebi că medicamentul nu a fost eliminat de rinichi în termen de o săptămână, așa cum se precizează în prospectul medicamentului, și că, la 3 luni și jumătate de la administrarea medicamentului, i s-a depistat în urină o cantitate de gadoliniu de trei ori mai mare decât limita maximă admisă. El mai susține că, ca urmare a acestui fapt, a făcut fibroză sistemică în întregul corp, aceasta afectându-i în mod vizibil pielea, ochii, fața și inducându-i o stare de epuizare fizică gravă. El solicită să se ia toate măsurile necesare pentru a se garanta sănătatea publică a cetățenilor UE și să fie despăgubit de producătorul medicamentului Dotarem, precum și să fie admis într-o clinică specializată din UE pentru a-i fi eliminat gadoliniul din corp.

Thank you for your support, Παναγιώτης Καραπαναγιώτης
pro