Tiere

Ve věci převozu živých zvířat v rámci EU a do třetích zemí

E. P.
  1. Launched 08/11/2019
  5. decision

Předkladatel odkazuje na různé zprávy německých sdělovacích prostředků, které odhalují hrozivé podmínky, v nichž jsou zvířata převážena z členských států EU do třetích zemí, i ty, za nichž jsou poté porážena. Tvrdí, že takovéto převážení zvířat je v rozporu se základními etickými zásadami EU. Předkladatel požaduje okamžitý zákaz převozu živých zvířat do třetích zemí a přísnější kontroly na hranicích uvnitř Unie. Upozorňuje na to, že je zapotřebí monitorovat odpovídající dobu převozu a odpočinku pro zvířata, a poznamenává, že i s užitkovými zvířaty musí být zacházeno s péčí a respektem s ohledem na potřeby každého konkrétního druhu.

Thank you for your support, E. P.