Tiere

O prijevozu živih životinja unutar EU-a i u treće zemlje

E. P.
  1. Launched 08/11/2019
  5. decision

Podnositelj predstavke navodi razna izvješća njemačkih medija u kojima se prikazuju užasni uvjeti u kojima se životinje prevoze iz država članica EU-a u treće zemlje i u kojima se zatim ubijaju. Tvrdi da je takav prijevoz životinja u suprotnosti s temeljnim etičkim načelima EU-a. Podnositelj predstavke poziva na hitnu zabranu prijevoza živih životinja u treće zemlje te na strože provjere na granicama unutar Unije. Ističe potrebu za poštovanjem odgovarajućih vremenskih ograničenja za putovanje i odmor za životinje te primjećuje da se i s radnim životinjama mora postupati s brigom i poštovanjem u skladu s potrebama određene vrste.

Thank you for your support, E. P.