Tiere

Par dzīvu dzīvnieku pārvadāšanu ES un trešās valstīs

E. P.
  1. Launched 08/11/2019
  5. decision

Lūgumraksta iesniedzējs citē dažādus ziņojumus Vācijas plašsaziņas līdzekļos, kuros parādīti drausmīgie apstākļi, kādos dzīvnieki tiek transportēti no ES dalībvalstīm uz trešām valstīm un kādos pēc tam tie tiek nokauti. Viņš norāda, ka dzīvnieku pārvadāšana šādā veidā ir pretrunā ar ES ētikas pamatprincipiem. Lūgumraksta iesniedzējs aicina nekavējoties aizliegt dzīvu dzīvnieku pārvadāšanu uz trešām valstīm un veikt stingrākas pārbaudes uz Savienības robežām. Viņš uzsver nepieciešamību ievērot piemērotu dzīvnieku pārvietošanās un atpūtas laiku un norāda, ka arī pret darba dzīvniekiem jāizturas uzmanīgi un ar cieņu, ņemot vērā viņu sugas vajadzības.

Thank you for your support, E. P.