Tiere

Dėl gyvų gyvūnų vežimo ES ir trečiosiose šalyse

E. P.
  1. Launched 08/11/2019
  5. decision

Peticijos pateikėjas remiasi įvairiais Vokietijos žiniasklaidos pranešimais, vaizduojančiais baisias sąlygas, kuriomis gyvūnai vežami iš ES valstybių narių į trečiąsias šalis ir kuriomis jie skerdžiami. Jis teigia, kad toks gyvūnų vežimas yra nesuderinamas su ES pagrindiniais etikos principais. Peticijos pateikėjas ragina nedelsiant uždrausti gyvų gyvūnų vežimą į trečiąsias šalis ir griežtinti Sąjungos sienų kontrolę. Jis atkreipia dėmesį į tai, kad būtina laikytis gyvūnams tinkamo kelionės ir poilsio laiko, ir pažymi, kad su naminiais gyvūnais turi būti elgiamasi rūpestingai ir pagarbiai, atsižvelgiant į kiekvienos rūšies poreikius.

Thank you for your support, E. P.