Tiere

относно транспортирането на живи животни в рамките на ЕС и в трети държави

E. P.
  1. Launched 08/11/2019
  5. decision

Вносителят на петицията цитира различни публикации в германските медии, разкриващи ужасните условия, при които се транспортират животни от държави – членки на ЕС до трети държави и при които след това се колят. Той заявява, че транспортирането на животни по този начин е в нарушение на основните етични принципи на ЕС. Вносителят на петицията призовава за незабавна забрана на транспортирането на живи животни до трети държави и за по-щателни проверки на границите в рамките на Съюза. Той подчертава необходимостта от спазване на подходящо време за пътуване и почивка за животните и отбелязва, че работните животни също трябва да бъдат третирани с нужното за техните видове внимание и уважение.

Thank you for your support, E. P.