Gesundheit

Ve věci povinnosti poskytování zdravotní pomoci na lodích a v letadlech v EU

Simon Baraldi
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days

Předkladatel žádá EU, aby ustanovila povinnost, aby letadla létající přes evropský vzdušný prostor a lodě plující před evropské teritoriální vody, měly na palubě zdravotnický personál a zařízení (automatizovaný defibrilátor a soupravu první pomoci). Konstatuje, že objem letecké dopravy se neustále zvyšuje, a odvolává se na studii, která vyšla v roce 2015 a obsahovala statistiky o případech potřeby naléhavé lékařské pomoci v letadlech. Poukazuje také na to, že Federální letecký úřad USA již dlouho vyžaduje, aby na palubě letadel byla souprava první pomoci a personál vyškolený pro první pomoc. Žádá, aby byla zavedena v EU stejná povinnost pro letadla a lodě cestující evropskými teritoriálními vodami. Předkladatel se odvolává na článek 168 Smlouvy o fungování Evropské unie.

Thank you for your support, Simon Baraldi

openPetition international