Gesundheit

O obvezi pružanja medicinske pomoći na brodovima i zrakoplovima u EU-u

Simon Baraldi
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke poziva EU da uvede obvezu da na zrakoplovima u europskom zračnom prostoru i na brodovima u europskim teritorijalnim vodama bude prisutno medicinsko osoblje i oprema (automatski defibrilator i komplet za hitnu medicinsku pomoć). Napominje da zračni promet u Europi neprestano raste i referira se na studiju iz 2015. u kojoj se navode statistički podaci o hitnim medicinskim slučajevima u zrakoplovima. Isto tako ističe da Savezna uprava za zrakoplovstvo SAD-a već dugo zahtijeva da se u zrakoplovima nalazi hitna medicinska oprema i osoblje obučeno za pružanje prve pomoći. On traži da se isti zahtjev primjenjuje u EU-u za zrakoplove i brodove koji putuju preko europskih teritorijalnih voda. Podnositelj predstavke poziva se na članak 168. Ugovora o funkcioniranju Europske unije.

Thank you for your support, Simon Baraldi

openPetition international