Gesundheit

Hajókon és repülőkön nyújtott kötelező orvosi ellátásról az Unióban

Petitioner
15 Supporters 15 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója felszólítja az Európai Uniót, hogy tegye kötelezővé az európai légtérben közlekedő repülőgépek és európai felségvizeken utazó hajók számára az orvosi személyzet és felszerelés jelenlétét a fedélzetükön (automata defibrillátor és egészségügyi vészmentő dobozok). Megjegyzi, hogy a légiforgalom folyamatosan növekszik Európában, és egy 2015-ben megjelent tanulmányra hivatkozik, amely a repülőgépen történő sürgősségi esetekről készült statisztikákat tartalmaz. Szintén rámutat, hogy az USA Szövetségi Légi Közlekedési Hivatala már régebb óta gondoskodik a sürgősségi orvosi felszerelés és elsősegély nyújtására kiképzett személyzet kötelező jelenlétéről a fedélzeten. Kéri, hogy az európai repülőgépek és az európai felségvizeken utazó hajók esetében vezessék be ugyanezeket az intézkedéseket az Európai Unióban is. A petíció benyújtója az Európai Unió működéséről szóló szerződés 168. cikkére hivatkozik.

openPetition international