Gesundheit

Hajókon és repülőkön nyújtott kötelező orvosi ellátásról az Unióban

Simon Baraldi
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 6 weeks

A petíció benyújtója felszólítja az Európai Uniót, hogy tegye kötelezővé az európai légtérben közlekedő repülőgépek és európai felségvizeken utazó hajók számára az orvosi személyzet és felszerelés jelenlétét a fedélzetükön (automata defibrillátor és egészségügyi vészmentő dobozok). Megjegyzi, hogy a légiforgalom folyamatosan növekszik Európában, és egy 2015-ben megjelent tanulmányra hivatkozik, amely a repülőgépen történő sürgősségi esetekről készült statisztikákat tartalmaz. Szintén rámutat, hogy az USA Szövetségi Légi Közlekedési Hivatala már régebb óta gondoskodik a sürgősségi orvosi felszerelés és elsősegély nyújtására kiképzett személyzet kötelező jelenlétéről a fedélzeten. Kéri, hogy az európai repülőgépek és az európai felségvizeken utazó hajók esetében vezessék be ugyanezeket az intézkedéseket az Európai Unióban is. A petíció benyújtója az Európai Unió működéséről szóló szerződés 168. cikkére hivatkozik.

Thank you for your support, Simon Baraldi