Gesundheit

O obveznosti zagotavljanja zdravstvene pomoči na ladjah in letalih v Evropski uniji ,

Simon Baraldi
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 4 days

Vlagatelj peticije poziva EU, naj uvede pravilo, da mora na letalih, ki letijo v evropskem zračnem prostoru, in ladjah, ki plujejo po evropskih ozemeljskih vodah, biti prisotno zdravstveno osebje z medicinsko opremo (avtomatski defibrilator in komplet za nujno medicinsko pomoč). Opozarja, da se zračni promet v Evropi nenehno veča, in se sklicuje na raziskavo iz leta 2015, v kateri so navedeni statistični podatki o nujnih zdravstvenih primerih na letalih. Poudarja, da ameriška zvezna uprava za letalstvo že dalj časa zahteva, da je na vsakem letalu poleg nujne medicinske opreme prisotno osebje z znanjem prve pomoči. Poziva EU, naj uvede podobno pravilo za letala in ladje, ki plujejo po evropskih ozemeljskih vodah. Navaja člen 168 Pogodbe o delovanju Evropske unije.

Thank you for your support, Simon Baraldi

openPetition international