Tiere

Ve věci ochrany medvěda hnědého v Rumunsku

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Předkladatel kritizuje jednání místní správy ve čtyřech okresech, v nichž se nacházejí rozsáhlé populace medvěda hnědého. Podle něj zde dochází k přímým zásahům do přirozeného prostředí těchto zvířat a nutí je tato území opustit, čímž stoupá četnost interakcí mezi člověkem a medvědem. Překladatel tvrdí, že orgány místní správy záměrně ignorují masivní výskyt nezákonné těžby dřeva a udělují povolení k výstavbě rezidenčních budov v odlehlých oblastech, mimo jiné v národních parcích, v nichž je výstavba zakázána zákonem. Dále uvádí, že Rumunsko je jedním z mála evropských států, které povolují provoz motorových vozidel na lesních cestách, nemá zákony ani sankce proti osobám, které ovlivňují chování volně žijících zvířat, a zcela postrádá mosty pro zvěř (ekodukty) umožňují zvířatům bezpečně překonávat dálnice a rychlostní silnice.

Thank you for your support, F. I.