Tiere

1. Launched April 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója elítéli a négy, nagy barnamedve-populációval rendelkező megyében a helyi hatóságok tevékenységét, amely közvetlen hatással van a medvék élőhelyére, és arra kényszeríti őket, hogy elhagyják területüket, ezáltal növelve az emberek és a medvék találkozásának gyakoriságát. A petíció benyújtója szerint a helyi hatóságok szemet hunynak a nagyarányú illegális fakitermelés felett, és engedélyezik lakóépületek építését távoli területeken, többek között nemzeti parkokban, ahol az építkezést törvény tiltja. A petíció benyújtója továbbá azt állítja, hogy Románia egyike azon kevés európai országnak, amely lehetővé teszi a járművek erdei utakon való közlekedését, nincsenek jogszabályai a vadon élő állatok viselkedését megváltoztató személyekre vonatkozóan és nem bírságol emiatt, és teljes mértékben hiányoznak a vadon élő állatok autópályákon és magasabb rendű utakon való biztonságos áthaladását lehetővé tevő hidak (vadátkelők).

openPetition international