Tiere

O ochrane medveďa hnedého v Rumunsku

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Predkladateľ petície odsudzuje opatrenia miestnych orgánov v štyroch rumunských krajoch s vysokým výskytom medveďa hnedého, ktoré majú priamy vplyv na biotop medveďa a nútia ho opúšťať svoje územie, čo vedie k častejším stretom medveďa a človeka. Podľa predkladateľa petície miestne orgány zámerne prehliadajú rozsiahlu nezákonnú ťažbu dreva a udeľujú povolenia na výstavbu obytných domov vo vzdialených oblastiach vrátane národných parkov, kde je výstavba zákonom zakázaná. Predkladateľ petície okrem toho tvrdí, že Rumunsko je jednou z mála európskych krajín, ktorá umožňuje prístup vozidiel na lesné cesty, nemá žiadne právne predpisy ani sankcie pre osoby, ktoré svojím správaním zasahujú do života voľne žijúcich zvierat, a že v krajine úplne chýbajú ekodukty pre voľne žijúce zvieratá, ktoré by umožňovali ich bezpečný prechod ponad diaľnice a cesty pre motorové vozidlá.

Thank you for your support, F. I.