Tiere

относно защитата на кафявата мечка в Румъния

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Вносителят на петицията осъжда действията на местните органи в четири окръга с големи популации на кафяви мечки, които пряко въздействат върху местообитанието на мечките и ги принуждават да напускат териториите си, като по този начин увеличават честотата на взаимодействията между хората и мечките. Според вносителя местните органи не обръщат внимание на масовата незаконна сеч и одобряват строителството на жилищни сгради в отдалечени райони, включително в национални паркове, където строителството е забранено със закон. Освен това вносителят твърди, че Румъния е една от малкото европейски държави, която позволява достъп до горски пътища, няма законодателство или глоби за лица, които променят поведението на дивите животни, и изобщо няма мостове за дивите животни (екологични мостове), които позволяват безопасното минаване на дивата фауна над пътища и магистрали.

Thank you for your support, F. I.