Tiere

Privind protecția ursului brun în România

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Petiționarul condamnă acțiunile autorităților locale din patru județe cu populații extinse de urși bruni, care afectează direct habitatul urșilor și îi obligă să-și părăsească teritoriul, crescând astfel frecvența interacțiunilor cu oamenii. Potrivit petiționarului, autoritățile locale trec cu vederea despădurirea ilegală masivă și aprobă construcția de locuințe rezidențiale în zone izolate, inclusiv în parcuri naționale în care construcția este interzisă prin lege. În plus, petiționarul susține că România este una dintre puținele țări europene care permit accesul vehiculelor pe drumurile forestiere, care nu are nicio lege și nu prevede nicio amendă pentru persoanele care afectează comportamentul animalelor sălbatice și care nu dispune de pasaje speciale care să permită trecerea în siguranță a faunei sălbatice peste sau pe sub străzi și autostrăzi.

Thank you for your support, F. I.