Tiere

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 months

Vlagatelj peticije obsoja ravnanje lokalnih organov v štirih okrožjih, kjer živijo velike populacije rjavih medvedov. Njihovo ravnanje neposredno posega v življenjski prostor medvedov in jih sili k zapuščanju svojega ozemlja, zaradi česar prihaja tudi do vse pogostejših srečanj med ljudmi in medvedi. Po njegovem mnenju lokalni organi namerno spregledajo ogromne nezakonite sečnje in dovolijo gradnjo stanovanjskih objektov na oddaljenih območjih, med drugim tudi v narodnih parkih, kjer je gradnja zakonsko prepovedana. Poleg tega vlagatelj peticije navaja, da je Romunija ena izmed redkih držav v Evropi, ki vozilom dovoli vožnjo po gozdnih poteh, nima urejene zakonodaje ali denarnih kazni za osebe, ki spreminjajo obnašanje prostoživečih živali, in nima urejenih nobenih mostov (ekoduktov), ki bi prostoživečim živalim omogočali varno prečkanje hitrih cest in avtocest.

Thank you for your support, F. I.