Tiere

O zaštiti smeđeg medvjeda u Rumunjskoj

F. I.
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 months

Podnositelj predstavke osuđuje djelovanje lokalnih vlasti u četiri okruga s velikim populacijama smeđeg medvjeda, koji izravno utječu na stanište medvjeda i prisiljavaju ih da napuste svoje područje, čime se povećava učestalost interakcija između čovjeka i medvjeda. Prema podnositelju predstavke lokalne vlasti ignoriraju masivnu nezakonitu sječu šuma i odobravaju izgradnju stambenih objekata u udaljenim područjima, uključujući nacionalne parkove, gdje je gradnja zabranjena zakonom. Nadalje, podnositelj predstavke navodi da je Rumunjska jedna od rijetkih europskih zemalja koja dopušta vozila na šumskim cestama, da nema zakonodavstva ni kazne za osobe koje mijenjaju ponašanje divljih životinja te uopće nema prijelaze za divlje životinje (ekodukte) koji omogućuju siguran prolaz divlje faune preko autocesta i autocesta.

Thank you for your support, F. I.

openPetition international