Handelspolitik

Ve věci německého ekologického bonusu pro elektrická vozidla

B. A.
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 2 days

Předkladatel má výhrady proti ekologickému bonusu poskytovanému německým Spolkovým úřadem pro hospodářství a kontrolu vývozu (BAFA). Tvrdí, že menší výrobci nedostávají žádnou podporu od BAFA, protože ceny, které jsou vstřícné vůči zákazníkům, nenechávají prostor pro slevy, i když jsou tato vozidla způsobilá k získání nákupní pobídky. Tvrdí, že BAFA má přímý vliv na výpočet cen výrobců automobilů. Pokud chce BAFA opravdu podpořit používání elektrických vozidel nezávislým a nestranným způsobem, síla výrobce automobilů na trhu by neměla mít vliv na úroveň státních příspěvků. Předkladatel tvrdí, že EU v současnosti zvažuje, zda je ekologický bonus v souladu s právem EU, a proto žádá, aby tato petice byla brána v potaz.

Thank you for your support, B. A.

openPetition international