Handelspolitik

O environmentálnom bonuse na elektrické vozidlá v Nemecku

B. A.
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 2 days

Predkladateľ petície namieta proti environmentálnemu bonusu, ktorý udeľuje nemecký Spolkový úrad pre hospodárstvo a kontrolu vývozu (BAFA). Menší výrobcovia podľa neho nedostávajú od BAFA žiadnu podporu, pretože ich zákaznícky výhodná cenová politika neponecháva žiadny priestor na zľavy, hoci na nákup ich vozidiel možno uplatniť stimuly. Tvrdí, že BAFA má nepriamy vplyv na výpočet cien výrobcov automobilov. Ak chce BAFA skutočne podporovať elektrické vozidlá nezávislým a nestranným spôsobom, finančné prostriedky výrobcov by nemali mať žiadny vplyv na výšku štátneho príspevku. Predkladateľ petície tvrdí, že EÚ v súčasnosti skúma, či je environmentálny bonus v súlade s právom EÚ, a žiada o zohľadnenie svojej petície.

Thank you for your support, B. A.

openPetition international