Handelspolitik

Dėl Vokietijos teikiamos aplinkosauginės priemokos elektra varomoms transporto priemonėms

B. A.
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 2 days

Peticijos pateikėjas prieštarauja Vokietijos federalinio ekonomikos ir eksporto kontrolės biuro (BAFA) teikiamai aplinkosauginei priemokai. Jis teigia, kad smulkesni gamintojai negauna BAFA paramos, nes dėl jų taikomos klientams palankios kainodaros nesama galimybės taikyti nuolaidos, nors jų transporto priemonės atitinka su pirkimo paskata susijusios paramos gavimo reikalavimus. Jis teigia, kad BAFA daro netiesioginę įtaką automobilių gamintojų kainų skaičiavimui. Jei BAFA tikrai norima nepriklausomai ir nešališkai skatinti elektra varomas transporto priemones, gamintojų finansinė galia neturėtų turėti įtakos valstybės įnašo dydžiui. Peticijos pateikėjas teigia, kad šiuo metu ES svarsto, ar aplinkosauginė priemoka atitinka ES teisę, ir prašo atsižvelgti į jo peticiją.

Thank you for your support, B. A.

openPetition international