Handelspolitik

B. A.
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 2 days

Vlagatelj peticije nasprotuje okoljskemu dodatku, ki ga je odobril nemški zvezni urad za gospodarstvo in nadzor izvoza (BAFA). Manjši proizvajalci po njegovih besedah od urada BAFA ne prejmejo nobene podpore, saj njihove strankam prijazne cene ne dopuščajo popustov, čeprav so njihova vozila upravičena do spodbude za nakup. Trdi, da urad BAFA posredno vpliva na izračun cen pri proizvajalcih avtomobilov. Če želi BAFA resnično neodvisno in nepristransko spodbujati vozila na električni pogon, potem finančni prispevek proizvajalcev ne bi smel vplivati na višino prispevka države. Vlagatelj peticije trdi, da EU že preučuje, ali je okoljski dodatek v skladu s pravom EU, in poziva, naj se njegova peticija upošteva.

Thank you for your support, B. A.

openPetition international