Handelspolitik

B.A. német állampolgár által benyújtott 0040/2020. számú petíció Németország elektromos járművekre vonatkozó környezetvédelmi bónuszáról

B. A.
Collection finished
  1. Launched June 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója kifogásolja a németországi Gazdasági és Exportellenőrzési Szövetségi Hivatal (BAFA) által nyújtott környezetvédelmi bónuszt. Állítása szerint a kisebb gyártók nem kapnak támogatást a BAFA-tól, mivel ügyfélbarát árképzésük nem hagy lehetőséget az árengedményre, noha járműveik jogosultak a vásárlási ösztönzésre. Azt állítja, hogy a BAFA közvetett módon befolyásolja a gépjárműgyártók árkalkulációit. Ha a BAFA valóban független és pártatlan módon akarja támogatni az elektromos járműveket, a gyártók tőkeereje nem szabadna, hogy befolyásolja az állami hozzájárulás mértékét. A petíció benyújtója azt állítja, hogy az EU jelenleg vizsgálja, hogy a környezetvédelmi bónusz összhangban van-e az uniós joggal, és kéri petíciójának figyelembevételét.

Thank you for your support, B. A.

openPetition international