Bauvorhaben

V mene združenia GreenSando, o žiadosti o ukončenie nadmerného využívania pôdy v južnom Miláne

GreenSando
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Predkladateľ petície uvádza, že podľa databázy o využívaní poľnohospodárskej pôdy a lesnej pôdy sa zastavané plochy v San Donato Milanese zvýšili z 93 na 688 ha v rokoch 1954 až 2015, zatiaľ čo plocha poľnohospodárskej pôdy klesla z 1 147 na 475 ha. Kritizuje revízie plánov využívania pôdy, o ktorých tvrdí, že sú nesprávne opísané ako „nulová spotreba pôdy“, pretože v skutočnosti zahŕňajú významné opatrenia na rozšírenie miest. Predkladateľ petície najmä tvrdí, že v San Donato Milanese sú ohrozené štyri zelené oblasti, kde sa uzatvorili dohody s cieľom umožniť výstavbu, čo by viedlo k zničeniu hektárov zdravej pôdy. Predkladateľ petície sa preto domnieva, že tieto iniciatívy sú v rozpore s oznámením Komisie o Pláne pre Európu efektívne využívajúcu zdroje, v ktorom sa stanovuje cieľ znížiť do roku 2050 využívanie pôdy v EÚ na nulu. Napokon predkladateľ petície žiada Európsky parlament, aby zasiahol s cieľom zabrániť vykonaniu plánovaných prác a zabezpečiť trvalú ochranu zostávajúcej pôdy.

Thank you for your support, GreenSando

openPetition international