Bauvorhaben

U ime GreenSanda, o zahtjevu za okončanje prekomjerne upotrebe zemljišta u južnom Milanu

GreenSando
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Podnositelj predstavke navodi da se, prema bazi podataka o namjenama poljoprivrednih i šumskih zemljišta, izgrađeno područje općine San Donato Milanese povećalo s 93 na 688 hektara u razdoblju između 1954. i 2015., dok je površina poljoprivrednog zemljišta smanjena s 1 147 na 475 hektara. Osuđuje revizije planova korištenja zemljišta, za koje tvrdi da se pogrešno opisuju kao da podrazumijevaju „nultu potrošnju zemljišta” jer u stvarnosti uključuju velike mjere širenja gradova. Konkretno, podnositelj predstavke tvrdi da su ugrožena četiri zelena područja u milanskom San Donatu, gdje su sklopljeni sporazumi o dopuštanju izgradnje, što će po njemu dovesti do uništenja velike površine zdravog tla. Podnositelj predstavke stoga smatra da su te inicijative u suprotnosti s Komunikacijom Komisije o Planu za resursno učinkovitu Europu, u kojoj se postavlja cilj smanjenja korištenja zemljišta u EU-u na nulu do 2050. Naposljetku, podnositelj predstavke poziva na intervenciju Europskog parlamenta kako bi se spriječila provedba planiranih radova i osigurala trajna zaštita preostalog zemljišta.

Thank you for your support, GreenSando

openPetition international