Bauvorhaben

Par lūgumu izbeigt pārmērīgo zemes izmantošanu Milānas dienvidos

GreenSando
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka saskaņā ar datubāzi par lauksaimniecības zemju un meža zemju izmantošanu San Donato Milanese apbūvētā platība palielinājās no 93 līdz 688 ha laikā no 1954. gada līdz 2015. gadam, savukārt lauksaimniecības zemes platība samazinājās no 1147 līdz 475 ha. Viņš nosoda zemes izmantošanu plānu pārskatīšanu, kurā, viņaprāt, ir kļūdaini aprakstīts “nulles zemes patēriņš”, jo patiesībā tie ietver lielus pilsētu paplašināšanas pasākumus. Lūgumraksta iesniedzējs jo īpaši apgalvo, ka ir apdraudētas četras zaļās zonas San Donato Milanese teritorijā, kur ir noslēgti līgumi par būvniecības atļaušanu, kā rezultātā hektāri veselīgas augsnes tiktu iznīcināti. Tādēļ lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šīs iniciatīvas ir pretrunā Komisijas paziņojumam “Ceļvedis par resursu efektīvu izmantošanu Eiropā”, kurā noteikts mērķis līdz 2050. gadam samazināt zemes izmantošanu ES līdz nullei. Visbeidzot, lūgumraksta iesniedzējs aicina Eiropas Parlamentu iejaukties, lai novērstu plānoto darbu veikšanu un nodrošinātu atlikušās zemes ilgstošu aizsardzību.

Thank you for your support, GreenSando