Bauvorhaben

în numele GreenSando, privind o cerere de încetare a utilizării excesive a terenurilor în sudul orașului Milano

GreenSando
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 9 months

Petiționarul afirmă că, potrivit bazei de date privind întrebuințarea dată terenurilor agricole și celor împădurite, suprafața construită din San Donato Milanese a crescut de la 93 la 688 ha între 1954 și 2015, în timp ce suprafața terenurilor agricole a scăzut de la 1 147 la 475 ha. El denunță revizuirile aduse planurilor de utilizare terenurilor, considerând că descrierea potrivit căreia acestea implică „utilizarea zero a terenurilor” este incorectă, deoarece, în realitate, acestea includ măsuri majore de expansiune urbană. În special, petiționarul susține că patru zone verzi sunt expuse riscului în San Donato Milanese, unde au fost încheiate acorduri care permit construcțiile, lucru care ar duce la distrugerea a hectare de sol sănătos. Prin urmare, petiționarul consideră aceste inițiative contrare Comunicării Comisiei privind Foaia de parcurs către o Europă eficientă din punct de vedere energetic, care fixează obiectivul de a reduce la zero, până în 2050, utilizarea terenurilor în UE. În sfârșit, petiționarul solicită intervenția Parlamentului European, pentru a se evita realizarea lucrărilor planificate și pentru a se asigura protecția de durată a terenurilor rămase.

Thank you for your support, GreenSando