Bauvorhaben

Milánó déli részén történő túlzott földhasználat megszüntetésére irányuló kérelemről

GreenSando
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a mezőgazdasági és erdős területek hasznosítására vonatkozó adatbázis szerint San Donato Milanese beépített területe 1954 és 2015 között 93 hektárról 688 hektárra nőtt, míg a mezőgazdasági területek területe 1 147-ről 475 hektárra csökkent. Kifogásolja a földhasználati tervek felülvizsgálatát, amelyet – állítása szerint – helytelenül úgy jellemeznek, mint amely „a földterület semennyi csökkenését” sem tartalmazza, mivel a valóságban jelentős városbővítési intézkedéseket tartalmaz. A petíció benyújtója különösen azt állítja, hogy San Donato Milanese-ben négy zöldterület van veszélyben, ahol az építkezés engedélyezésére vonatkozó megállapodásokat kötöttek, ami több hektár egészséges talaj elpusztítását eredményezné. A petíció benyújtója ezért úgy véli, hogy ezek a kezdeményezések ellentétesek az erőforrás-hatékony Európa megvalósításának ütemtervéről szóló bizottsági közleménnyel, amely azt a célt tűzi ki, hogy az EU-ban a földhasználat csökkentése 2050-ig megszűnjön. Végezetül a petíció benyújtója az Európai Parlament közbenjárását kéri annak érdekében, hogy meg lehessen akadályozni a tervezett építkezések elvégzését, és biztosítani lehessen a fennmaradó földterület tartós védelmét.

Thank you for your support, GreenSando

openPetition international