Bauvorhaben

Jménem sdružení GreenSando, ve věci žádosti o ukončení nadměrného využívání půdy v jižní části Milána

GreenSando
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Předkladatel tvrdí, že podle databáze územních plánů, do které jsou zapisovány zemědělská půda a zalesněná území, vzrostla rozloha zastavěné oblasti v San Donato Milanese mezi lety 1954 a 2015 z 93 na 688 ha, zatímco rozloha zemědělské půdy se snížila z 1 147 na 475 ha. Předkladatel odsuzuje revize územních plánů, které podle něj nesprávně uvádějí „nulovou spotřebu půdy“, protože ve skutečnosti zahrnují rozsáhlá opatření pro růst města. Předkladatel zejména tvrdí, že v ohrožení jsou čtyři zelené plochy v oblasti San Donato Milanese, protože již byly uzavřeny dohody povolující stavbu, které povedou ke zničení hektarů zdravé půdy. Předkladatel se proto domnívá, že tyto iniciativy jsou v rozporu se sdělením Komise s názvem „Plán pro Evropu účinněji využívající zdroje“, které stanoví cíl snížení využití půdy v EU až na 0 do roku 2050. Předkladatel v neposlední řadě žádá Evropský parlament, aby zasáhl a zabránil vykonání plánovaných prací a zajistil dlouhodobou ochranu zbývající půdy.

Thank you for your support, GreenSando