Bauvorhaben

GreenSando
  1. Launched 05/06/2020
  2. Time remaining 10 months

Vlagatelj peticije zatrjuje, da se je v skladu s podatkovno zbirko o rabi kmetijskih zemljišč in gozdov pozidano območje v okolici kraja San Donato Milanese med letoma 1954 in 2015 povečalo s 92 na 688 ha, kmetijska zemljišča pa so se zmanjšala a 1 147 na 475 ha. Obsoja spremembe načrtov rabe zemljišč, za katere trdi, da da vsebujejo napačen opis, da zahtevajo „ničelno uporabo zemljišč“, saj v resnici vključujejo znatne ukrepe za širitev mest. Vlagatelj peticije zlasti trdi, da so v kraju San Donato Milanese ogrožene štiri zelene površine, za katere so bili sklenjeni sporazumi, na podlagi katerih bi se uničili hektarji zdravih tal. Vlagatelj peticije zato meni, da so te pobude v nasprotju s sporočilom Komisije o časovnem okviru za Evropo, gospodarno z viri, ki določa cilj zmanjšanja rabe zemljišč v EU na nič do leta 2050. Vlagatelj peticije poziva Evropski parlament, naj ukrepa, da bi preprečili izvedbo načrtovanih del in zagotovili trajno zaščito preostalih zemljišč.

Thank you for your support, GreenSando