Bauvorhaben

от името на GreenSando, относно искане за прекратяване на прекомерното замеползване в южната част на Милано.

GreenSando
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining 8 months

Вносителят на петицията твърди, че според базата данни за използването на земеделските и горските земи застроената площ на Сан Донато Миланезе се е увеличила от 93 на 688 хектара (ha) между 1954 г. и 2015 г., докато площта на земеделските земи е спаднала от 1147 ha на 475 ha. Той осъжда ревизиите на плановете на земеползването, които според него неправилно са описани като предполагащи „нулево потребление на земя“, защото в действителност те включват важни мерки за разширяване на градовете. По-специално, вносителят на петицията твърди, че четири зелени площи са застрашени в Сан Донато Миланезе, където са сключени споразумения за разрешаване на строителство, което би довело до унищожаване на хектари здрава почва. Поради това вносителят на петицията счита, че тези инициативи противоречат на съобщението на Комисията относно пътна карта за ефективно използване на ресурсите в Европа, което свежда целта за намаляване на използването на земя в ЕС до нула до 2050 г. И накрая, вносителят на петицията призовава за намесата на Европейския парламент, за да се предотврати изпълнението на планираните строежи и да се осигури трайна защита на останалата земя.

Thank you for your support, GreenSando

openPetition international