Handelspolitik

V mene S.K.L. Trans, o kontrolách odpočinku zamestnancov bulharskej dopravnej spoločnosti, ktoré vykonávajú francúzske orgány

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície, ktorý zastupuje bulharskú dopravnú spoločnosť, sa sťažuje na kontroly hotelových účtov vodičov nákladných vozidiel, ktoré vykonávajú francúzske vnútroštátne orgány, a na vysoké finančné pokuty v prípade nepredloženia účtov. Predkladateľ petície poukazuje na skutočnosť, že kontroly sú vo veľkej miere vykonávané na vodičoch z východnej a strednej Európy, a že vodiči nemôžu niesť zodpovednosť za to, že neuchovávajú všetky predchádzajúce hotelové účty. V mnohých prípadoch vodiči používajú iný spôsob odpočinku (Airbnb alebo ubytovanie u známych), a preto nemôžu predkladať faktúry. Podľa predkladateľa petície sú kontrolné a postihujúce praktiky diskriminujúce, predstavujú porušenie článku 21 Charty základných práv EÚ, pokiaľ ide o nediskrimináciu, a porušujú práva občanov EÚ na slobodu pracovať a poskytovať služby v celej EÚ.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international