Handelspolitik

от името на S. K. L. -Транс, относно проверките за почивка на български превозвач, извършени от френските органи

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията, представляващ българска транспортна компания, се оплаква от проверка, извършена от френски национални органи, на фактурирането на хотели на водачите на камиони и от налагането на високи финансови глоби за непредоставяне на фактурите. Вносителят на петицията отбелязва факта, че са били извършени масови проверки на шофьорите на камиони от Източна и Централна Европа и че шофьорите не носят отговорност, че не са запазили предишни фактури от хотели. В много случаи шофьорите използват различни места за почивка (Airbnb или жилище на приятел) и поради това не могат да предоставят фактури. Според вносителя на петицията контролните и наказателни практики са дискриминиращи, представляват нарушение на член 21 от Хартата на основните права на Европейския съюз относно борбата срещу дискриминацията и нарушават свободата на гражданите на работа и на предоставяне на услуги в държавите членки.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international