Ve věci kontrol odpočinku bulharských dopravců prováděných francouzskými orgány

Petitioner
10 supporters 10 in European Union

Collection finished

10 supporters 10 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel zastupující bulharskou dopravní společnost si stěžuje na kontroly prováděné francouzskými orgány, při nichž se kontrolují hotelové účty řidičů kamionů, a na vysoké pokuty, které jsou ukládány při neposkytnutí těchto účtů. Poukazuje na skutečnost, že kontroly východoevropských a středoevropských řidičů kamionů jsou prováděny velmi často a řidiči nemohou nést odpovědnost za neuchovávání všech předchozích hotelových účtů. V mnoha případech řidiči využívají jiných možností ubytování, například Airbnb nebo noclehu u známých, a nejsou tak schopni doložit fakturu. Dle předkladatelova názoru jsou kontroly a pokuty diskriminační a takové jednání je porušením článku 21 Listiny základních práv Evropské unie a narušuje právo občanů EU na volný pohyb pracovníků a poskytování služeb v celé EU.

Link to the petition

Image with QR code