Handelspolitik

Ve věci kontrol odpočinku bulharských dopravců prováděných francouzskými orgány

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel zastupující bulharskou dopravní společnost si stěžuje na kontroly prováděné francouzskými orgány, při nichž se kontrolují hotelové účty řidičů kamionů, a na vysoké pokuty, které jsou ukládány při neposkytnutí těchto účtů. Poukazuje na skutečnost, že kontroly východoevropských a středoevropských řidičů kamionů jsou prováděny velmi často a řidiči nemohou nést odpovědnost za neuchovávání všech předchozích hotelových účtů. V mnoha případech řidiči využívají jiných možností ubytování, například Airbnb nebo noclehu u známých, a nejsou tak schopni doložit fakturu. Dle předkladatelova názoru jsou kontroly a pokuty diskriminační a takové jednání je porušením článku 21 Listiny základních práv Evropské unie a narušuje právo občanů EU na volný pohyb pracovníků a poskytování služeb v celé EU.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international