Handelspolitik

în numele S.K.L. Trans, privind controalele efectuate de autoritățile franceze asupra unui transportator bulgar

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul, care reprezintă o companie de transport din Bulgaria, reclamă verificarea de către autoritățile naționale franceze a facturilor hoteliere ale șoferilor de camioane, precum și emiterea de sancțiuni pecuniare ridicate pentru neprezentarea facturilor. Petiționarul atrage atenția asupra faptului că au fost efectuate controale masive asupra șoferilor de camioane din Europa Centrală și de Est și că șoferii nu pot fi trași la răspundere pentru că nu au păstrat toate facturile de hotel anterioare. În multe cazuri, șoferii folosesc diferite tipuri de cazare (Airbnb sau locuința unui prieten) și, așadar, nu pot să transmită facturi. În opinia petiționarului, aceste practici de control și penalizare sunt discriminatorii, constituie o încălcare a articolului 21 din Carta drepturilor fundamentale a UE privind nediscriminarea și nu respectă drepturile cetățenilor UE la libertatea de muncă și la prestarea de servicii pe teritoriul UE.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international