Handelspolitik

Pihenőidő francia hatóságok általi ellenőrzéséről egy bolgár közúti fuvarozó tekintetében

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója – aki egy bolgár közlekedési társaságot képvisel – panaszt tesz amiatt, hogy a francia nemzeti hatóságok ellenőrzik a tehergépjárművek vezetőinek szállodai számláit, és magas pénzügyi bírságokat szabnak ki a számlák bemutatásának elmaradása esetén. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy ezeket az ellenőrzéseket tömegesen kelet- és közép-európai tehergépjármű-vezetőkön végezték, és hogy a gépjárművezetők nem vonhatók felelősségre azért, hogy nem tartottak meg minden korábbi szállodai számlát. Sok esetben a járművezetők különböző pihenési formákkal élnek (Airbnb vagy egy barát lakása), így nem tudnak számlát felmutatni. A petíció benyújtójának véleménye szerint ezek az ellenőrzési és szankcionálási gyakorlatok diszkriminatívak, és sértik az Európai Unió Alapjogi Chartájának megkülönböztetésmentességhez való jogról szóló 21. cikkét, valamint a polgárok munkával és szolgáltatásnyújtással összefüggő szabadságát az Európai Unión belül.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international