Handelspolitik

Ki jo vlaga S. M., državljan Bolgarije, v imenu družbe S.K.L. Trans, skupaj s 13 podpisi

Petitioner
10 Supporters 10 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije, ki zastopa bolgarsko prevozno podjetje, se pritožuje nad preverjanjem hotelskih računov voznikov tovornjakov, ki ga opravljajo francoski nacionalni organi, ter nalaganjem visokih denarnih kazni za nepredložitev računov. Vlagatelj peticije opozarja na dejstvo, da so množično pregledovali voznike vzhodno- in srednjeevropskih tovornjakov in da vozniki ne morejo biti odgovorni za to, da bi hranili vse stare hotelske račune. Vozniki pogosto uporabljajo različne oblike namestitve za počitek (Airbnb ali pri prijateljih), zato ne morejo predložiti računov. Vlagatelj peticije meni, da so nadzor in kaznovalne prakse diskriminatorni, da kršijo člen 21 Listine EU o temeljnih pravicah glede nediskriminacije in da kršijo pravico državljanov EU do dela in zagotavljanja storitev po vsej EU.

openPetition international