Handelspolitik

U ime S.K.L. Trans, o provjerama razdoblja odmora kojima su francuske vlasti podvrgnule bugarskog prijevoznika

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke, koji zastupa bugarsko prijevozno poduzeće, žali se da francuske nacionalne vlasti provjeravaju hotelske račune vozača kamiona te određuju visoke novčane kazne zbog nedostavljanja istih. Podnositelj predstavke ističe da su masovno provjeravani vozači kamiona iz srednje i istočne Europe i da se vozače ne bi smjelo kažnjavati jer nisu sačuvali sve račune iz hotela. U mnogim slučajevima vozači koriste druge opcije odmora (Airbnb ili smještaj kod prijatelja) te stoga ne mogu predočiti račune. Podnositelj predstavke smatra da su prakse nadzora i kažnjavanja diskriminirajuće i da su u suprotnosti s člankom 21. Povelje EU-a o temeljnim pravima o nediskriminaciji te da krše prava građana EU-a na slobodu rada i pružanja usluga diljem EU-a.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international