Zusammenleben

Uniós környezetvédelmi jognak egy, az olaszországi Borgo Val di Taróban (PR) működő egészségtelen ipari üzem általi állítólagos megsértéséről

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azokat a súlyos egészségügyi problémákat panaszolja fel, amelyeket állítólag 2016 vége óta okoz Borgo Val di Taro polgárainak és különösen a helyi iskolába járó gyermekeknek a Laminam nevű kerámiagyár, amely a település közvetlen közelében kezdte meg működését. Konkrétan azt panaszolja fel, hogy diszkomfortérzet és egyes esetben valós betegségek, többek között vörös szem, fejfájás, bőrkiütés, asztma és légzési problémák léptek fel. A helyi gyermekorvos szerint e tünetek és az általa vizsgált valamennyi tanuló által érzékelt rossz szag között kapcsolat áll fenn, és véleménye szerint nem szabad alábecsülni annak lehetőségét, hogy e tüneteket a levegőben jelen lévő irritáló anyagok váltják ki. A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a regionális hatóságok késve intézkedtek, mivel 2018. augusztus 16-án jelentették be, hogy a Laminamot környezeti hatásvizsgálatnak vetik alá, ugyanakkor fájlalja, hogy ez az eljárás a jelek szerint nem ír elő egészségügyi hatásvizsgálatot.A petíció benyújtója azt állítja, hogy a fenti helyzet az ipari kibocsátásokról (a környezetszennyezés integrált megelőzéséről és csökkentéséről) szóló 2010/75/EU irányelv és az egyes köz- és magánprojektek környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálatáról szóló 2014/52/EU irányelv megsértésének minősül.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international