Zusammenleben

Privind presupusa încălcare a legislației de mediu a UE de către un sector periculos pentru sănătate din Borgo Val di Taro (PR), Italia

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționarul denunță presupusele probleme de sănătate grave provocate cetățenilor din Borgo Val di Taro și, în special, copiilor care frecventează școala locală, întrucât, la sfârșitul anului 2016, Laminam, o fabrică de ceramică, și-a început activitatea în imediata vecinătate. Acesta denunță, în special, declanșarea unui disconfort și, în anumite cazuri, a unei boli reale, inclusiv ochi iritați, dureri de cap, erupții, astm și probleme respiratorii. Potrivit medicului pediatru local, există o corelație între aceste simptome și sesizarea unui miros urât de către toți elevii pe care i-a consultat și, în opinia sa, nu ar trebui ignorată posibilitatea ca aceste simptome să fie provocate de substanțele iritante prezente în aer. Petiționarul deplânge acțiunea întârziată a autorităților regionale, care, la 16 august 2018, au anunțat că Laminam va fi supusă unei evaluări a impactului asupra mediului, și faptul că această procedură nu pare să impună o evaluare a impactului asupra sănătății.Petiționarul susține că situația menționată mai sus constituie o încălcare a Directivei 2010/75/UE privind emisiile industriale (prevenirea și controlul integrat al poluării) și a Directivei 2014/52/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international