Zusammenleben

O domnevni kršitvi okoljske zakonodaje EU z nezdravo industrijo v kraju Borgo Val di Taro (PR) v Italiji ,

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije obsoja resne zdravstvene težave, ki naj bi jih trpeli prebivalci kraja Borgo Val di Taro, zlasti otroci, ki hodijo v krajevno šolo, saj je konec leta 2016 v neposredni bližini začela obratovati keramična tovarna Laminam. Zlasti obsoja pojav nelagodja in v nekaterih primerih resnične bolezni, vključno z rdečimi očmi, glavobolom, izpuščaji, astmo in težavami z dihanjem. Po mnenju lokalnega pediatra obstaja povezava med temi simptomi z zaznavanjem slabega vonja pri vseh učencih, ki jih je pregledal, pri čemer se po njegovem mnenju ne sme podcenjevati možnost, da so takšni simptomi posledica dražilcev, prisotnih v zraku. Vlagatelj peticije obžaluje zapoznelo ukrepanje regionalnih organov, ki so 16. avgusta 2018 objavile, da bo Laminam predmet presoje vplivov na okolje, pa tudi to, da ta postopek ne zahteva presoje vplivov na zdravje.Trdi, da zgoraj opisana situacija krši določbe Direktive 2010/75/EU o industrijskih emisijah (celovito preprečevanje in nadzorovanje onesnaževanja) in Direktive 2014/52/EU o presoji vplivov nekaterih javnih in zasebnih projektov na okolje.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international