Zusammenleben

O údajnom porušení právnych predpisov EÚ v oblasti životného prostredia zdraviu škodlivým priemyslom v meste Borgo Val di Taro (Taliansko)

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície poukazuje na vážne zdravotné problémy, ktorými údajne trpia občania mesta Borgo Val di Taro, a najmä deti navštevujúce miestnu školu, keďže na konci roku 2016 bola v jej bezprostrednej blízkosti uvedená do prevádzky keramická továreň Laminam. Osobitne sa sťažuje na počiatočné ťažkosti a v niektorých prípadoch i skutočné ochorenia vrátane sčervenených očí, bolestí hlavy, vyrážok, astmy a dýchacích problémov. Podľa miestneho pediatra existuje súvislosť medzi týmito príznakmi a nepríjemným zápachom, ktorý cítili všetci žiaci, ktorých vyšetroval, a podľa jeho názoru by sa nemala podceňovať možnosť, že tieto príznaky sú dôsledkom dráždivých látok prítomných v ovzduší. Predkladateľ kritizuje oneskorenú reakciu regionálnych orgánov, ktoré 16. augusta 2018 oznámili, že spoločnosť Laminam bude podrobená posúdeniu vplyvov na životné prostredie, ale vyjadruje poľutovanie nad tým, že tento postup si podľa všetkého nevyžaduje posúdenie vplyvu na zdravie.Tvrdí, že uvedená situácia predstavuje porušenie smernice 2010/75/EÚ o priemyselných emisiách (integrovaná prevencia a kontrola znečisťovania životného prostredia) a smernice 2014/52/EÚ o posudzovaní vplyvov určitých verejných a súkromných projektov na životné prostredie.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international