Zusammenleben

Dėl tariamo ES aplinkosaugos teisės pažeidimo, kurį daro nesveika pramonė Borgo Val di Taro mieste (Parmos regionas) Italijoje

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Peticijos pateikėjas piktinasi dėl rimtų sveikatos problemų, tariamai atsiradusių Borgo Val di Taro piliečiams, ir ypač vaikams, lankantiems vietos mokyklą, nuo 2016 m. pabaigos, kai keramikos fabrikas Laminam pradėjo veiklą šalia esančioje teritorijoje. Jis ypač piktinasi užklupusiu diskomfortu ir kai kuriais atvejais tikromis ligomis, įskaitant paraudusias akis, galvos skausmą, odos bėrimą, astmą ir kvėpavimo takų problemas. Vietos pediatro teigimu, šie simptomai ir jo apžiūrėtų moksleivių juntamas blogas kvapas koreliuoja, ir, jo požiūriu, nereikėtų atmesti galimybės, kad šiuos simptomus sukelia ore esantys dirgikliai. Peticijos pateikėjas smerkia pavėluotus regiono valdžios institucijų veiksmus, kai 2018 m. rugpjūčio 16 d. buvo paskelbta, kad fabrikas Laminam bus tikrinamas dėl poveikio aplinkai, tačiau smerkia tai, kad šio proceso metu, panašu, nebus reikalaujama poveikio sveikatai vertinimo.Peticijos pateikėjas teigia, kad dėl pirmiau minėtos padėties pažeidžiama Direktyva 2010/75/ES dėl pramoninių išmetamų teršalų (taršos integruotos prevencijos ir kontrolės) ir Direktyva 2014/52/ES dėl tam tikrų valstybės ir privačių projektų poveikio aplinkai vertinimo.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international