Zusammenleben

Par iespējamo ES vides tiesību aktu pārkāpumu, ko veikusi veselībai kaitīga rūpniecības nozare, kas atrodas Borgo Val di Taro (PR), Itālijā

Matias Eduardo Diaz Crescitelli
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas par nopietnajām veselības problēmām, kas radītas Borgo Val di Taro iedzīvotājiem un jo īpaši bērniem, kuri apmeklē vietējo skolu, kopš keramikas rūpnīca Laminam 2016. gada beigās uzsāka savu darbību tuvākajā apkārtnē. Viņš jo īpaši sūdzas par izraisīto diskomfortu un dažos gadījumos — reālām slimībām, tostarp acu apsārtumu, galvassāpēm, izsitumiem, astmu un elpošanas problēmām. Saskaņā ar vietējā pediatra datiem pastāv saistība starp šiem simptomiem un nepatīkamo smaku, ko ieelpoja visi pārbaudītie skolēni, un, viņaprāt, nevajadzētu par zemu novērtēt iespēju, ka šādus simptomus izraisa gaisā esošās kairinošās vielas. Lūgumraksta iesniedzējs pauž nožēlu par reģionālo iestāžu novēloto rīcību, 2018. gada 16. augustā paziņojot, ka uzņēmumam Laminam tiks veikts ietekmes uz vidi novērtējums, kā arī par to, ka šīs procedūras veikšanā šķietami nav vajadzīgs novērtējums par ietekmi uz veselību.Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka iepriekš minētā situācija ir uzskatāma par pārkāpumu attiecībā uz Direktīvu 2010/75/ES par rūpnieciskajām emisijām (piesārņojuma integrēta novēršana un kontrole) un uz Direktīvu 2014/52/ES par dažu sabiedrisku un privātu projektu ietekmes uz vidi novērtējumu.

Thank you for your support, Matias Eduardo Diaz Crescitelli

openPetition international