Construction

U kojoj se protivi izgradnji pogona za desalinizaciju koji bi otoku Elba trebao omogućiti neovisnu vodoopskrbu

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke protivi se predviđenoj izgradnji pogona za desalinizaciju (početak radova planiran za listopad 2019.) u zaljevu Mola i Capoliveri Lido (Elba). Ne navodeći pojedinosti relevantnog plana podnositelj predstavke izražava bojazan da će izgled obale neizbježno biti nagrđen te sumnja da će planirani pogon donijeti koristi. On ističe da su zastarjele vodovodne cijevi glavni uzrok nestašice vode na otoku (uzimajući u obzir da više od pola cijevi propušta vodu) te nadalje tvrdi da se voda, bez štete po okoliš, krajolik i prirodne resurse, može crpiti iz velikog podmorskog vodonosnog sloja i iz brojnih izvora na samom otoku.

Link to the petition

Image with QR code