Construction

относно възражение срещу изграждането на инсталация за обезсоляване на водата, която да осигури самостоятелно водоснабдяване на остров Елба

Petitioner
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията възразява срещу планираното изграждане на инсталация за обезсоляване на водата (строителството е предвидено да започне през октомври 2019 г.) в залива Мола и Каполивери Лидо (Елба). Без да предоставя каквито и да е било подробности от съответното изменение на плана, вносителят на петицията изразява загриженост, че бреговата линия неизбежно ще бъде обезобразена, и съмнения относно ползите от проектираната инсталация. Той посочва, че недостигът на вода на острова до голяма степен се дължи на остарелите водопроводи (с течове по повече от половината тръби) и че освен това вода може да бъде добивана от голям подводен водоносен хоризонт и от многобройни извори на самия остров, без това да навреди на околната среда, ландшафта и природните ресурси.

Link to the petition

Image with QR code