Bauvorhaben

Elba szigetének független vízellátása biztosítása érdekében építendő sótalanító létesítmény elleni tiltakozásról

Benedetto Rubetti
  1. Launched October 2019

A petíció benyújtója tiltakozik a sótalanító létesítmény Mola-öbölben és Capoliveri Lidóban (Elba) történő tervezett megépítése ellen (a munkát 2019. októberében tervezik elkezdeni). A petíció benyújtója – anélkül, hogy az érintett tervezési módosításokról részleteket ismertetne – aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a partvonal elkerülhetetlenül el fog torzulni, és kétségei vannak a tervezett létesítmény előnyeit illetően. A petíció benyújtója rámutat arra, hogy a sziget vízhiánya nagyrészt az elavult vízvezetékeknek tulajdonítható (a vezetékek több mint fele szivárog), és hogy a víz a tenger alatti víztartó rétegekből és magának a szigetnek számos forrásából is kinyerhető a környezet, a táj vagy a természeti erőforrások károsítása nélkül.

Thank you for your support, Benedetto Rubetti