openPetion gets european. If you want to help us translating our platform from German to Deutsch write us a mail.
Bild zur Petition mit dem Thema: Tak dalej, Polsko! Go, Poland! Weiter so, Polen! Tak dalej, Polsko! Go, Poland! Weiter so, Polen!
  • By: Magdalana Stawiana (Citizens of Europe e.V.
  • To: Polish Civil Society
  • region: Polsko
  • status: Ready for submitting
    Language: Polish
  • Sammlung beendet
  • 81 Supporters
    Collection concluded

Tak dalej, Polsko! Go, Poland! Weiter so, Polen!

-

Wielu obywateli w Polsce demonstruje w obronie demokracji, w szczególności w obronie wolnych mediów i Trybunału Konstytucyjnego. Sprawa ta jest ważna dla całej Europy. Z tego powodu deklarujemy naszą solidarność.

Reason:

Drodzy Przyjaciele w Polsce, to, że Wy, jak i dziesiątki tysięcy Waszych Rodaków wychodzi na ulice i aktywnie uczestniczy w walce o przyszłość polskiej demokracji, wzbudza w nas ogromny podziw. Z podstawowych praw obywatelskich, wolnych mediów i niezawisłych sądów nie można rezygnować. Każda władza pozbawiona granic i kontroli niszczy demokrację. Również w wielu innych państwach Europy postawy niebezpieczne dla przyszłości demokracji spotykają się z coraz większą aprobatą. Nie są one ukierunkowane na kompromis, ale na konfrontację. W niedopuszczalny sposób upraszczają one złożone problemy. Czynią zarazem z politycznych przeciwników największych wrogów. Wszędzie tam, gdzie takie zjawisko się pojawia, zagrożona zagrożone są wolności obywatelskie jak i pokojowy rozwój oraz współistnienie. Dlatego też razem musimy stawić czoła takim postawom i stanąć w obronie fundamentów demokracji.

In the name of all signers.

Berlin, Germany, 09 Jan 2016 (aktiv bis 08 Jul 2016)

Debate about petition

No PRO argument yet.
>>> Be the first to write a PRO argument.

>>> Write the first CONTRA argument

Petition statistics