openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: Tak dalej, Polsko! Само така, Полша! Tak dalej, Polsko! Само така, Полша!
  • Von: Nicht öffentlich
  • An: Polish Civil Society
  • Region: Poland
    Kategorie: Gesellschaft mehr
  • Status: Die Petition wurde abgeschlossen
    Sprache: Bulgarisch
  • Beendet
  • 81 Unterstützende
    Sammlung abgeschlossen

Tak dalej, Polsko! Само така, Полша!

-

Много хора в Полша от дни демонстрират за демократична система и особено за свободни медии и за функциониращо конституционно правосъдие. Това е тема от огромно значение за цяла Европа.

Begründung:

Впечатлени сме, че десетки хиляди от вас се борят за демокрация. Защитата на основните права, свободните медии и независимите съдилища са жизнено необходими за едно демократично общество, защото всяка власт без граници и контрол разрушава демокрацията.

И в други европейски страни набират популярност политически сили, които залагат на конфронтация, а не на диалог, които предлагат прости решения за сложни проблеми, и които разглеждат политическите си съперници като врагове.

Това мислене застрашава социалния мир и общото благоденствие навсякъде където се промъква. Затова всички в Европа трябва да бъдем солидарни и защитим основите на демокрацията заедно.

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

Berlin, Deutschland, 12.01.2016 (aktiv bis 11.07.2016)

Debatte zur Petition

Noch kein PRO Argument.
>>> Schreiben Sie das erste PRO-Petition Argument

Noch kein CONTRA Argument.
>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Petitionsverlauf