Στην Πολωνία γίνονται πολλές διαδηλώσεις για την προάσπιση του δημοκρατικού συστήματος, και πάνω απ’ όλα για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και για ένα λειτουργικό συνταγματικό δικαστήριο. Οι ανησυχίες αυτές είναι σημαντικές για ολόκληρη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Reason

Έχουμε εντυπωσιαστεί από τους δεκάδες χιλιάδες από εσάς που δίνετε μάχη για το μέλλον της δημοκρατίας στη χώρα σας. Θεμελιώδη δικαιώματα, ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι όλα στοιχεία απαραίτητα, γιατί η εξουσία χωρίς όρια και έλεγχο καταστρέφει τη δημοκρατία.

Και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη κερδίζουν συνεχώς έδαφος κινήματα, που επιδιώκουν την αντιπαράθεση παρά την τακτική της συμφιλίωσης, η οποία προωθεί απλουστευτικές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα και αντιμετωπίζει τους πολιτικούς αντιπάλους ως εχθρούς.

Συνολικά, όπως φαίνεται, αυτός ο τρόπος σκέψης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και τη συλλογική πρόοδο. Έτσι πρέπει εμείς σε ολόκληρη την Ευρώπη να συμπαραταχθούμε και να υπερασπιστούμε μαζί τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας.

News

  • Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

    Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team

pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.