Handelspolitik

Reprezentând Uniunea producătorilor europeni de energie verde (UEGEP), privind presupusa distorsionare a regulilor concurenței pe piața energiei din Bulgaria

Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționara susține că există trei societăți bulgare de distribuție a energiei care sunt autorizate să își desfășoare activitatea într-o poziție dominantă. Pe de o parte, ea susține că acestea achiziționează energie de la 273 de producători de energie regenerabilă (SRE) în cadrul Programului de dezvoltare rurală, la un preț mai mic decât cel pe care ar trebui să îl plătească în baza obligațiilor lor contractuale. Pe de altă parte, ea susține că aceleași societăți de distribuție a energiei achiziționează energie de la societăți care au beneficiat de finanțare națională și din partea UE la un preț mai mare decât prețul prevăzut de lege. Ea susține că practicile mai sus menționate constituie o încălcare a Legii bulgare privind protecția concurenței, precum și a articolului 106 alineatul (1) și a articolului 102 din TFUE.

Thank you for your support, Union of European Producers of Green Energy (UEGEP)
pro

contra