Reprezentând Uniunea producătorilor europeni de energie verde (UEGEP), privind presupusa distorsionare a regulilor concurenței pe piața energiei din Bulgaria 

petitioner
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
34 34 in European Union
Collection finished
  1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara susține că există trei societăți bulgare de distribuție a energiei care sunt autorizate să își desfășoare activitatea într-o poziție dominantă. Pe de o parte, ea susține că acestea achiziționează energie de la 273 de producători de energie regenerabilă (SRE) în cadrul Programului de dezvoltare rurală, la un preț mai mic decât cel pe care ar trebui să îl plătească în baza obligațiilor lor contractuale. Pe de altă parte, ea susține că aceleași societăți de distribuție a energiei achiziționează energie de la societăți care au beneficiat de finanțare națională și din partea UE la un preț mai mare decât prețul prevăzut de lege. Ea susține că practicile mai sus menționate constituie o încălcare a Legii bulgare privind protecția concurenței, precum și a articolului 106 alineatul (1) și a articolului 102 din TFUE.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now